10
Şub
2022
0

Ben Kimim?

Uzman Klinik Psikolog Melis İpçi

            Melis İpçi, 2013 yılında Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite eğitiminin ilk yıllarından itibaren (2010-2013 yılları arasında) Prof.Dr. Eyüp Sabri Ercan’ın kliniğinde gönüllü staj çalışmalarında bulunarak çocuk ve ergen ruh sağlığı alanında kendini geliştirdi. Öğrenimi boyunca Eyüp Sabri Ercan’dan birebir eğitim alarak çeşitli araştırma ve projelerde görev aldı. Mezuniyetinin hemen ardından Prof. Dr. Eyüp Sabri Ercan’ın özel çocuk ve ergen kliniğinde çalışmaya başladı. Çocuk ve ergenlerle çalışmak için gerekli çocuk test eğitimlerini tamamladı. 2016 yılında Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hakan Türkçapar’dan Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimini alarak çocuk ve ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi uygulamaya başladı. Yine aynı yıl Aile Danışmanlığı Sertifika Programını tamamlayarak ‘Aile Danışmanı’ ünvanını aldı. Ardından Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Klinik Psikoloji yüksek lisansını kazanarak Prof.Dr. Hakan Türkçapar ile ‘‘Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) olan çocuk ve ergenlerde DEHB alt tiplerinde psikiyatrik komorbidite.’’ adlı proje çalışmasını yürüttü. 2019 yılında klinik psikoloji alanındaki yüksek lisansını bitirerek Uzman Klinik Psikolog ünvanını aldı. Bitirme çalışmasının sonuçlarını Lisbon’da düzenlenen ‘7th World Congress on ADHD’ kongresinde sundu. Bununla birlikte Davranış Bilimleri Enstitüsünden Göz Hareketleri ile Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşlemleme (EMDR) terapisi eğitimini, Prof. Dr. Ümran Korkmazlar’dan da 1.Düzey Çocuk ve Ergenlerde EMDR terapisi eğitimini tamamladı. EMDR terapisi eğitimlerinin ardından, çocuk ve ergenlerle EMDR terapisi teknik ve yöntemleriyle çalışmaya başladı. Çocuk ve ergenlerle EMDR çalışmalarını İstanbulda düzenlenen bir workshopta ve 29. Ulusal Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları kongresinde anlattı. EMDR terapisi alanında Türkiye’de ilk özgün türkçe kitap olan ‘‘Çocukların Gözünden EMDR’’ adlı kitabı meslektaşı Uzm. Psikolog Berrin İnci İzmir ile birlikte 2020 yılı Haziran ayında yayınlandı.  

Uluslararası düzeyde 10, ulusal düzeyde 4 olmak üzere toplam 14 makalesi yayınlanan Melis İpçi, 2014 yılı ”Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğunda Giyim Alışkanlıkları” adlı çalışmasıyla Genç Psikologlar Araştırma Ödülünü, 2018 yılı Prof. Dr. Atilla Turgay Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Ulusal Kongre En iyi Araştırma Ödülünü kazandı. Yayınlarının yanı sıra çocuk ve ergenler konusunda bilimsel kongre ve sempozyumlara katılmakta ve toplamda 16 poster bildirisi bulunmaktadır.          

            10 yıllık mesleki deneyimini Prof. Dr. Eyüp Sabri Ercan ile birlikte tamamlayan Melis İpçi şu an halen çalışmalarını Bilişsel Davranışçı Terapi ve EMDR terapisi yöntem ve teknikleri ile sürdürmektedir. Ayrıca evli ve bir çocuk annesidir.

Leave a Reply